SUPERVISIE LVSC

Ervaringsgerichte supervisie, hoe werkt het...

In supervisie werk je aan kwaliteitsverbetering in je werk, door middel van reflectie op je eigen handelen. In de dagelijkse praktijk van je werk is het vaak lastig om tijd te vinden om tot reflectie te komen, er zijn altijd andere klussen die je aandacht vragen. Dit terwijl je weet hoe belangrijk het is om bewust bezig te zijn met je werk. Vooral wanneer je met mensen werkt, is het belangrijk tijd te nemen om te onderzoeken wat er in het contact met de ander gebeurt, vooral als het contact niet verloopt zoals je graag zou willen. In Supervisie gaan kan je hierbij helpen..  

In supervisie sta je stil bij jezelf in je werk. Stilstaan is vooruitgang! In plaats van telkens in dezelfde valkuilen te stappen, leer je door stil te staan betere alternatieven te vinden.

In supervisie richt jij je niet zozeer op het leren van iets nieuws, maar op het verdiepen en verbreden van je persoonlijk leervermogen. En zo ontdek je nieuwe dingen over jezelf, kom je tot grotere integratie van persoon en werk.

ik heb er een scriptie over geschreven, die zal ik toevoegen onder het kopje 'meer pagina's'.

    Voor wie

    Voor jou als  (aankomende) professional met relatiegericht werk. Voor jou als je persoonlijk betrokken bent bij de uitvoering van je  werkzaamheden, o.a. op het gebied van medische zorg, politie en justitie, geestelijke zorg, pastoraat, onderwijs en leidinggeven. 

    Je leert je als professional van je eigen praktijkervaringen door erop te reflecteren, deze te analyseren, en conclusies te trekken voor het eigen handelen. Wie een supervisietraject ingaat, heeft de wens om te groeien in genegenheid, begrip, kunde en durf. Je wordt je meer bewust van de relatie tussen je grondhouding en beroepshouding.