De PRAKTIJK


Welkom in de Praktijk.


Welkom in de Praktijk.

De Praktijk is een doodgewone schuur, maar wel een die ik met eigen handen heb gebouwd. Ik duik er gewoon vol in, en kijk wat ik tegen kom. Het bouwen heb ik geleerd door te doen. Je leven opbouwen is eigenlijk niet anders.

We weten allemaal hoe het moet. We weten allemaal hoe het werkt. En hoe het hoort. Maar in de praktijk valt het vaak vies tegen.

Soms ga je er veel over lezen of uitzoeken welke diagnose er op je blijft plakken, terwijl je eigenlijk in de praktijk wilt dat je weer op weg geholpen wordt. Als het werkt is het goed...

Gelukkig ben ik een man van de praktijk. Door schade en schande geleerd. Zo vaak gedacht dat anderen het beter wisten, en me laten imponeren. Terwijl de eigenlijke analyse meestal niet zo gecompliceerd is.

Je gedrag veranderen is in de praktijk daarentegen wel heel ingewikkeld als je dat helemaal zelf moet doen. Gelukkig hoeft dat niet alleen, en wordt ik heel blij als ik mensen over drempels heen kan helpen. Het maakt niet uit waar de drempels liggen, maar 1 ding hebben ze gemeenschappelijk: ze belemmeren je...

in de praktijk is het onmogelijk om alles alleen te doen, en is het zo ongelooflijk nuttig en helend om je partner, ouders, kinderen of andere belangrijke mensen te betrekken in je veranderingsproces.

Of je dit proces met 3 gesprekken doet, of 5 jaar nodig hebt, die drempel gaat eraan...

En dat allemaal in mijn schuur,

in de Praktijk

FOTOGALERIJ