Anderen over Roel

'Roel heeft mij geholpen mijzelf te vinden door mijn verleden een plek te geven. Zijn vriendelijke en menselijke benadering waren daarin erg belangrijk. Roel nam mij serieus als persoon waarbij mijn worstelingen en innerlijke conflicten er mochten zijn. Doordat Roel daar ruimte voor gaf, kon ik dat ook doen. Doordat ik dat kon doen, kwamen dingen naar boven die ik verdrongen had. Dingen die wel verwerkt moesten worden. Ik merkte dat Roel vanuit zijn hart werkt. Dat aangevuld met een dosis humor en relativeringsvermogen zorgde dat ik mij open durfde te stellen.

Samen met Roel kon ik kritisch maar ook vriendelijk naar mijzelf kijken. Mooi hoe Roel het voor elkaar krijgt om als co-experts samen te werken, hij vanuit zijn rol als hulpverlener, ik omdat het mijn leven is. Fijn om in mijn kracht te staan en echt regie te mogen pakken in plaats van de plek van een patiënt te krijgen. Ik voel mij ontzettend dankbaar voor de hulp die Roel mij heeft geboden.'

 

Sonja bouwkamp (therapeut, opleider en oprichter kempler-instituut) :

Roel heeft zich prachtig persoonlijk ontwikkeld! En dat met zijn integere echt menselijke instelling geeft een prachtig plaatje. Werkelijk geïnteresseerd in de ander en goed in contact met zichzelf, fijnzinnig en vol humor.

roel en Bouwkamp (therapeut, opleider en oprichter kempler-instituut  ) 

over Roel:

"Actief, open, persoonlijk. Steekt je kop uit en zegt je zegje. Je hebt relevante observaties en reacties. Je bent soms zeer ontspannen, ludiek, ondeugend, energiek en humoristisch aanwezig. Maar toch ook persoonlijk en gevoelig.


Roel werd mijn begeleider toen ik bij het EBC (maatschappelijke opvang) in 't Harde terecht kwam. daarvoor was ik een tijd lang opgenomen en behandelt in een psychiatrisch ziekenhuis. Ik zag het niet meer zitten en Ik was vast gelopen door traumatische gebeurtenissen uit mijn verleden.  

Ik merkte dat Roel geïnteresseerd was in wie ik ben, en mij zag als persoon.

Tijdens deze periode is Roel naast mij gaan staan en gaan lopen op de weg die ik had te gaan. In de gesprekken met Roel leerde ik mijzelf steeds meer ontdekken: wie ik ben en dat ik zelf keuzes mag maken. Dit alles in een eerlijke openheid en vertrouwen, waarin ik mezelf mocht zijn met mijn gevoelens, emoties en geloofsvragen. Dit gaf mij zelfvertrouwen.

Roel is goed in observeren en kan kritisch doorvragen, waardoor ik leerde op een andere wijze kritisch naar mijzelf te kijken. Doordat hij mij een spiegel voor hield en mij meer reëel leerden denken ben ik milder over mij zelf gaan denken.

Steeds meer ben ik gaan leren om mijn verleden een plek te geven en het leven van alle dag weer op te pakken. Ik heb in deze tijd mogen leren weer de regie te nemen in mijn leven in samenwerking met Roel, niet als patiënt maar als iemand die duwtje in de goede richting nodig had.

Dit alles met een flinke dosis humor.