DE GESPREKKEN

Er is één ding wat me keer op keer gebeurt: ik kan niet tegen eenzaamheid, en in het eerste gesprek merk ik dat ik van de persoon ga houden. ik weet: klinkt veel te klef, maar toch is het waar. Zodra ik bij iemand zie wat er niet lukt qua verbinding en de pijn of verdriet proef die ermee gepaard gaat, dan voelt dat zo kwetsbaar en waardevol. Ik denk dan: ik weet nog niet hoe, maar wel waar ik naartoe moet.

Eenzaamheid uit zich op zoveel nare manieren, en weet zich vaak goed te verstoppen. De poging om te overleven lijkt soms haast op een kwaliteit. Maar dat is het niet, en ik ga er niet mee akkoord.

Iedereen (dus ook ik) heeft in de praktijk een plafond of drempel waardoor je stopt met leren of nieuwe dingen ontdekken. Wat fijn als er iemand met je meekijkt, en je kan helpen om te ontdekken waar je stagneert. Zodat jij vervolgens leert wanneer je het tegenkomt, en hoe je erover heen kunt stappen.


RELATIES

Herken je dit: je hebt al meer dan 10 jaar een relatie en steeds meer realiseer je je dat je tegenover elkaar staat in plaats van naast elkaar.

Omdat je niet meer weet of je nog van de ander houdt.

omdat je steeds meer irritatie voelt

Omdat je de verbinding mist van gekend zijn en geliefd        

Omdat er een derde in het spel is en alle zekerheden nu weg zijn

Omdat .....

Gesprekken hier over zijn best eng.  Want de gesprekken kunnen in de praktijk zomaar escaleren en de relatie kan echt stuk gaan. Toch kan het erg helpen om er samen met een derde persoon naar te kijken. Een neutraal iemand met kennis van zaken.

Mijn aanpak:

In de gesprekken onderzoeken jullie  samen met mij wat er speelt. Welke negatieve patronen er zijn in de praktijk ontstaan en wat ieders aandeel hierin is. Wat er op emotioneel niveau tussen jullie speelt. Wat jullie met elkaar hebben uit te zoeken om liefdevol verder te kunnen.

Jullie leren zo met elkaar communiceren dat problemen voortaan echt bespreekbaar worden. Jullie leren elkaar beter begrijpen en komen dichter bij elkaar te staan waardoor de tevredenheid en het plezier in elkaar groeien. Liefdevolle verbinding wordt weer mogelijk en er is weer ruimte voor houden van en intimiteit.Orthopedagogiek

het staat nog in de kinderschoenen ;), maar als gedragskundige io specialiseer ik me in gedragsproblemen en ontwikkelings stoornissen.

Ik vind het belangrijk dat ouders en verzorgers en leerkrachten geholpen worden om te begrijpen wat helpend is voor hun kind die een moeilijke start heeft, of waarbij de ontwikkeling stagneert. 

 

SAMENWERKING

Ik werk samen met

  • Mirjam Korevaar, ze werkt als speltherapeute veel met kinderen en jongeren. Ze is daarnaast ook EMDR therapeut. Ze en kan veel met andere vormen van taal en gesprek. Samen zorgen we dat het hele gezin gezien wordt.
  • Mirjam Zijlstra, ze is een kei in rouw en verlies verwerking. Ze doet daarnaast ook coaching waar ze ezels voor inzet.
  • Evertine Schouten, ze doet gesprekken aan de hand van bokssessies en is EMDR therapeut
  • Henk Doest, Hij is naast een begaafd pianist ook erg analytisch. We doen samen door middel muziek coaching aan leidinggevenden en bestuurders
  • Anneke Doest, ze is drama docent, acteur en schrijfster. We zijn samen te boeken om ingewikkelde thema's op een originele en ludieke manier te bespreken. 

 

SUPERVISIE  (LVSC)

 hoe werkt het...

In supervisie sta je stil bij jezelf in je werk. Stilstaan is vooruitgang! In plaats van telkens in dezelfde valkuilen te stappen, leer je door stil te staan betere alternatieven te vinden.

In supervisie richt jij je niet zozeer op het leren van iets nieuws, maar op het verdiepen en verbreden van je persoonlijk leervermogen. En zo ontdek je nieuwe dingen over jezelf, kom je tot grotere integratie van persoon en werk.

Je zou ook echt mijn scriptie moeten lezen, kijk maar eens bij het kopje 'meer pagina's'.

Voor wie

Voor jou als professional met relatiegericht werk. Voor jou als je persoonlijk betrokken bent bij de uitvoering van je werkzaamheden, o.a. op het gebied van medische zorg, politie en justitie, geestelijke zorg, pastoraat, onderwijs en leidinggeven.

Je leert je als professional van je eigen ervaring in de praktijk door erop te reflecteren, deze te analyseren, en conclusies te trekken voor het eigen handelen. Wie een supervisietraject ingaat, heeft de wens om te groeien in genegenheid, begrip, kunde en durf. Je wordt je meer bewust van de relatie tussen je grondhouding en beroepshouding.