INDIVIDUELE GESPREKKEN

 De problemen waar in je leven mee rondloopt wil je vaak eerst alleen op lossen. Pas wanneer je erachter komt dat je niet vooruit komt, ga je hulp zoeken. Soms neem je je ernstig voor dat je deze keer ├ęcht hulp gaat zoeken, maar als het weer een beetje afzakt verdwijnt dat voornemen ook snel weer. 

Toch is dat niet handig. Want het zijn vaak dezelfde thema's die de kop opsteken. Je herkent ze vaak wel, soms zijn het verrassingen, maar vaker niet. RELATIE GESPREKKEN

Herken je dit: je hebt al meer dan 10 jaar een relatie en steeds meer realiseer je je dat je tegenover elkaar staat in plaats van naast elkaar.

Omdat je niet meer weet of je nog van de ander houdt.

omdat je steeds meer irritatie voelt

Omdat je de verbinding mist van gekend zijn en geliefd        

Omdat er een derde in het spel is en alle zekerheden nu weg zijn

Omdat 

Relatietherapie is eng. Want de gesprekken kunnen zomaar escaleren en de relatie kan echt stuk gaan. Toch kan het erg helpen om er samen met een derde persoon naar te kijken. Een neutraal iemand met kennis van zaken.

Mijn aanpak:

In de gesprekken onderzoeken jullie samen met mij wat er speelt. Welke negatieve patronen er zijn ontstaan en wat ieders aandeel hierin is. Wat er op emotioneel niveau tussen jullie speelt. Wat jullie met elkaar hebben uit te zoeken om liefdevol verder te kunnen.

Jullie leren zo met elkaar communiceren dat problemen voortaan echt bespreekbaar worden. Jullie leren elkaar beter begrijpen en komen dichter bij elkaar te staan waardoor de tevredenheid en het plezier in elkaar groeien. Liefdevolle verbinding wordt weer mogelijk en er is weer ruimte voor houden van en intimiteit.
SAMENWERKING/

COOPERATIE

Ik werk veel samen met Mirjam Korevaar. Ze is speltherapeute heeft veel deskundigheid in andere vormen van taal en gesprek. Ook voor relatie-gesprekken kan het heel prettig zijn wanneer ze mee doet omdat een ze een heel eigen frisse insteek en kijk op de zaak heeft en zo voor een mooie balans zorgt, daarnaast is het ook helpend omdat twee nou eenmaal vaak meer kunnen dan een.

Het is soms even wennen om niet te praten, maar dingen uit te beelden, of neer te zetten (met bijvoorbeeld playmobiel poppetjes). Maar mijn ervaring is dat iedereen er achteraf heel goed op terug kijkt en op een hele frisse manier van leert.